Er mag weer meer! 23-04-2021

Wij begroeten u graag weer in onze winkels!

Eerste stap openingsplan per 28 april
Op 28 april worden o.a. de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast die van toepassing zijn op het winkelen in winkelcentrum Seinhorst. De overige maatregelen m.b.t. het doen van boodschappen blijven van kracht.

Terrassen open
Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. Bekijk alle regels die gelden op het terras.

Winkels en markten open
Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Het is nog steeds belangrijk om drukte te vermijden. Ga daarom op een rustig tijdstip naar een winkel, zoals vroeg in de ochtend. En ga zo veel mogelijk alleen. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.

Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals bijvoorbeeld kleding en cosmetica.

Op 3 mei horen we of de tweede stap gezet kan worden. Dan wordt ook meer bekend over het reisadvies en welke maatregelen verder nog worden losgelaten, als de cijfers het toelaten.

 

Terug naar archief